Begin dit jaar kregen we Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy gebundeld voor de Playstation 5 onder de naam Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Deze bundel liet zien dat voor zowel nieuwe spelers en spelers die de oorspronkelijke games al in hun kast hadden staan, het de ultieme Uncharted bundel was om aan te schaffen. Na God of War, Horizon Zero Dawn, Days Gone en Marvel’s Spider-Man Remastered is het nu de beurt aan dé avonturen serie op de Playstation de stap richting de PC te maken. Playstation laat zien dat ze erg goed weten hoe ze games moeten overzetten en dat is met Uncharted: Legacy of Thieves wederom het geval.

Twee games in één

Met deze bundel krijg je dus twee volwaardige games in één en dat maakt deze titel meteen op papier de beste deal van de voorgenoemde Playstation titels. In het eerste menu wat je te zien krijgt, kun je kiezen tussen beide spellen en is het mogelijk om beide spellen te spelen in de volgorde die jij wilt. Het is wederom jammer om te zien dat de eerste drie Uncharted titels missen in deze bundel, maar dit was ook het grootste minpunt bij de Playstation 5 versie. In Uncharted 4: A Thief’s End volgen we Nathan Drake op een groot avontuur waarbij hij uit zijn pensioen wordt gehaald om zijn verloren broer te helpen de schat van de piraat Henry Avery te vinden. In Uncharted: The Lost Legacy volgen we Chloe Frazer, een personage uit het tweede en derde deel, die de slagtand van Ganesh met de hulp van ex-huurling Nadine Ross zoekt diep in de bergketens van India. Beide verhalen zijn groots in opzet met interessante personages, plotwendingen, drama, actie en slechteriken die de speler in weg zitten tijdens je speurtocht.

De gameplay staat nog steeds als een huis, maar het is wel even wennen als console gamer om de overstap te maken. Het klauteren, schieten, sluipen en schatzoeken alles is perfect vertaald naar toetsenbord en muis. Maar het voelt toch anders aan. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om deze game te spelen met een DualSense controller. De tip is dan ook om de game zeker een keer te proberen met een controller als je die bezit. Voornamelijk het klimmen en klauteren werkt net een stukje lekkerder met een controller. Ook merk je ineens dat je geen ren knop hebt. Dit was mij eigenlijk nooit eerder opgevallen, omdat hoever je de stick beweegt, bepaalt hoe snel Nathan rent. Met een toetsenbord heb je dit niet en valt het meteen op dat je minder snel door de levels rent. Met de muis heb je dan weer wel het voordeel dat een stuk sneller om je heen kijkt en het viel mij al snel op dat ik hierdoor veel meer rondkeek in de omgeving in vergelijking met de console versie.

Een groter avontuur

Met de overgang naar de PC verwacht je natuurlijk ook de vele technische voordelen van het platform. Een aangename verrassing was dan ook dat de game ultrawide en 4K volledig ondersteunt. De jungle, tropische steden en vele andere exotische omgevingen hebben er nog nooit zo goed uit gezien. Je kunt vele extra toeters en bellen aanzetten als je een PC bezit die dit alles allemaal aan kan. Maar zelfs de spelers die niet de meest recente hardware hebben, kunnen zonder problemen van deze bundel genieten. De games draaien heerlijk soepel, zelfs op een systeem met een grafische kaart van 6 jaar geleden. Op medium of high ziet de game er nog steeds erg goed uit en komt de game overeen met de Playstation 4 versie. De spelers die verwachten dat de game er vele malen beter uit ziet dan op de Playstation 5 zullen hier teleurgesteld worden. De game ziet er net zo goed uit, en ietsjes beter als je echt de allerlaatste hardware hebt staan.

Technisch gezien is dit een erg indrukwekkende overzetting naar de PC en je komt weinig tot geen problemen tegen in de tientallen uren die deze titels lang zijn. Je kunt belachelijk veel elementen aanpassen in de instellingen, waardoor je zelfs de grootte van sommige menu elementen kunt aanpassen. De games van Naughty Dog hebben altijd al veel opties om de games zo aan te passen naar je eigen smaak en dit is hier wederom het geval. Wel is dit een flinke game om te installeren. Je moet beide games tegelijk installeren, waardoor het totaal al snel over de 120GB gaat. Je hebt dus zeker wat vrije ruimte nodig op je hardeschijf.

De ultieme kans

Dit is dan ook de kans voor PC spelers de Uncharted serie voor het eerst te ervaren. Je krijgt twee games voor de prijs van één. Beide titels bevatten twee verschillende verhaallijnen met verschillende hoofdpersonen. De gameplay is ijzersterk en wordt in hoog vaart afgewisseld. De games zitten bomvol geheimen en een grote hoeveelheid collectables. Dit alles zorgt ervoor dat deze game de volle vraagprijs volledig waard is. Voor console spelers is dit een game die minder interessant is omdat de game exact hetzelfde is als de console versie. Maar voor deze groep heb je natuurlijk nog steeds de Playstation 5 versie.

Origineel artikel gepubliceerd op: www.evilgamerz.com