De feestdagen komen er weer aan en het is dan ook het perfecte moment om de digitale stapel party games uit de kast te halen. Voor de mensen die van een karaoke avondje houden en in het bezit zijn van een game console, zijn er op dit moment nog steeds nog maar weinig opties. De Let’s Sing game franchise is de enige karaoke game op de markt. Let’s Sing 2021 liet vorig jaar zien met nieuwe game modi en een indrukwekkende lijst nummers dat een karaoke game nog steeds erg leuk kan zijn. Een nieuw jaar betekent dan ook weer een nieuwe set nummers in Let’s Sing 2022. En na weer lekker vals in de microfoon te hebben geschreeuwd, hebben we een antwoord op de vraag of dit wederom de karaoke game is om dit jaar aan te schaffen.

Meer van hetzelfde

En om maar meteen met de deur in huis te vallen Let’s Sing 2022 lijkt extreem veel op het deel van vorig jaar. Voor de ervaren Let’s Sing spelers lijkt er eigenlijk niks verandert te zijn en dit is op het eerste gezicht zeker geen slecht iets. De presentatie hier is enorm modern, vrolijk en gemakkelijk in gebruik. Je bent in een paar knopdrukken aan het zingen en dat is wat je wilt in een karaoke game. Er zijn een groot aantal verschillende modi aanwezig die jou alleen of in een groep van meerdere zangers de uitdaging geeft om zo goed mogelijk te zingen. Voor de solo speler is er een enorm uitgebreide Legend mode, waarin jij tegen diverse AI personages zult moeten zingen om zo in de hitlijsten omhoog te klimmen. Als je met zijn twee samen wilt zingen, kun je gezamenlijk een duet aangaan, waarbij je tijdens een nummer elk verschillende delen zult moeten zingen. Ook kun je natuurlijk traditioneel tegen elkaar zingen om te bepalen wie de betere zanger is. Voor de echte zangers onder ons kun je zelfs online de strijd aan gaan en dit hoeft zelfs niet real-time, wat eigenlijk een mooi iets is. Zo hoef je niet tegelijk online te zijn om tegen elkaar te zingen. De grootste vernieuwing dit jaar zijn alleen de 30 nieuwe nummers.

En net als vorig jaar is de selectie van nummers erg divers. Zo kun je meezingen met een liedje van Aladdin, maar zien we hier natuurlijk ook grote hits van afgelopen jaar van onder andere Billie Eilish, Jax Jones, Sia, P!nk en Ariana Grande. Ook vinden we hier wat klassiekers van Depeche Mode, Amy Winehouse, Backstreet Boys en Wham met Last Christmas, wat perfect aansluit bij de tijd van het jaar. Het zijn erg sterke nummers en hier is niks op aan te merken. Het zijn nummers die iedereen wel kent en het is dan ook niet moeilijk om een nummer te kiezen als je met een groep mensen de game op start.  Maar ondanks dat er redelijk wat nummers aanwezig zijn, ben je binnen een uurtje toch al wel snel uitgekeken op deze nummers als het je niet gaat om de beste score neer te zetten. Dertig nummers is dan net aan de kleine kant. Natuurlijk zijn er genoeg extra muziekpakketten die je kunt aanschaffen, maar voor veel spelers zal dat net iets te prijzig aanvoelen. Je zult dan al snel weer 50-60 euro uit moeten geven om volledig toegang te krijgen tot de gehele Let’s Sing bibliotheek.

Vorig jaar al iets gekocht? Pech gehad!

Let’s Sing heeft zich altijd meer voorgedaan als een serieuze zangspel en het grote verschil hier is dat iedereen een ritmespel gemakkelijk kan oppakken, maar zuiver en op de juiste toonhoogte zingen is wel een volledig andere uitdaging. Voor iemand die zo goed als geen muzikale talenten bevat, kunnen de Let’s Sing games flink frustrerend zijn. Het grootste minpunt van vorig jaar blijft dan nog steeds staan. Als je totaal niet kunt zingen, moet het zingen in een grote groep voor de extra plezier zorgen. Het trainen, het leren van de tekst en het goed oefenen van de liedjes is cruciaal om hoog te scoren. De artiesten van de grootste hits van afgelopen jaar hebben het ons weer lekker moeilijk gemaakt.

Let’s Sing 2022 is een game die zich vooral richt op de spelers die nog geen Let’s Sing hebben of de stap maken naar een nieuw platform. Het is een perfect startpunt om je karaoke avontuur te beginnen. Een groot voordeel hier is dat de aanschaf van microfoons niet nodig is. Iedereen kan zijn telefoon gebruiken als microfoon met de gratis app die beschikbaar is. Dit werkt verbazend goed, maar als je echt flinke uren denkt te maken in deze game dan is het zeker aan te raden om een microfoon aan te schaffen die werkt met je console. Maar heb jij de versie van vorig jaar al in je bezit dan zul jij die nummers helaas niet kunnen gebruiken in het nieuwe deel. Een enorme gemiste kans, want die extra nummers had het weer een stuk interessanter gemaakt voor oudere spelers om te upgraden naar de nieuwe versie. Het lijkt er nu wel erg op dat de makers de boel proberen uit te melken, de pakketten bevatten zelfs dezelfde inhoud.

Een goed startpunt voor nieuwe spelers

Let’s Sing 2022 is nog steeds de beste en meest uitgebreide karaoke game op de consoles. Maar hoe indrukwekkend de vernieuwingen en mogelijkheden vorig jaar waren, lijkt het erop dat de game dit jaar meer van hetzelfde is. Het leunt volledig op het framework dat vorig jaar is neergezet. De nieuwe nummers zijn erg goed en er zitten eigenlijk geen missers in. Als je nog geen karaoke game in je bezit hebt of op zoek bent naar een leuke muzikale game is dit de game om aan te schaffen. Maar heb jij vorig jaar Let’s Sing al aangeschaft en heb je meerdere pakketten aangeschaft, dan zijn er geen redenen dan behalve de 30 nieuwe nummers om deze game aan te schaffen.

Origineel artikel gepubliceerd op: www.evilgamerz.com