Met de komst van de nieuwe consoles kan het makkelijk zijn om de huidige generatie een beetje te vergeten. Maar er is één genre wat volledig lijkt te zijn overgeslagen in zowel de launch line-up als in aankondigingen voor de komende paar maanden. Het vecht genre is normaal als eerste aanwezig op een nieuwe console, maar dit keer is er toch echt een groot gebrek aan competitieve vechtspellen. Maar gelukkig hoeven de fans van dit genre niet stil te zitten. Tekken 7 komt nu, 3 jaar na release, met het vierde seizoen en het lijkt erop dat dit de grootste update is sinds tijden. Niet alleen qua aanpassingen en nieuwigheden, maar ook qua verbeteringen. De game is namelijk volledig op de schop gegaan in dit seizoen.

3 DLC updates in 1

Het vierde seizoen combineert de laatste 3 DLC’s. Het voegt nu een enkele nieuwe vechter toe en een tweetal andere vechters zullen volgend jaar verschijnen. Kunimitsu, een bekende naam voor Tekken fans, is de dochter van de vechter met dezelfde naam uit de voorgaande games en een enorm populair personage wat lang heeft moeten wachten om toegevoegd te worden. De ontwikkelaars weten hier de juiste balans te vinden. Haar moves lijken voor een deel op Yoshimitsu, waardoor ze makkelijk op te pakken is en het lekker vlot speelt. Visueel en qua vechtstijl past Kunimutsu ook perfect bij de rest van de vechters. Een vrouwelijke samurai/ninja personage met een coole look was wat de game nog mistte. Kunimitsu komt ook met een nieuwe arena en deze vind ik persoonlijk wat minder geslaagd. Een personage gebaseerd op een samurai geeft veel mogelijkheden, maar de arena voelt een beetje saai aan. Het kleurgebruik is wel een echte verbetering als we kijken naar de vele donkere arena’s die Tekken 7 rijk is. Kunimitsu moet zich natuurlijk nog bewijzen online en in hoeverre ze ranked in vergelijking met de andere personages, maar de eerste indruk is zeker erg goed.

Tekken is één van de populairste vechtspellen en dit is zeker met een goede reden. De game weet het qua knoppen combinaties relatief simpel te houden en het uitvoeren ervan vraagt minder om ingewikkelde bewegingen die pixel precies uitgevoerd moeten worden. Er wordt meer om de kennis van de aanwezige vechters gevraagd en wat de juiste tactieken zijn om de andere persoon te raken, blokken of te ontwijken. En dit zorgt er dan ook voor dat bij een game als Tekken een grote nieuwe update in de vorm van een season pass, een enorm positieve of negatieve impact kan hebben. Het vorige seizoen bevatte een aantal veranderingen en vooral vechters die de boel volledig uit balans brachten. Maar met vierde seizoen lijkt de game weer de goede kant op te gaan. Zo zal de belangrijkste verandering voor veel mensen zijn dat het online gedeelte nu een volledig nieuwe netcode heeft ontvangen. Dit betekent dat online de ervaring nu veel beter is zonder rare haperingen of het missen of overslaan van bepaalde animaties. Zoals aangegeven draait Tekken meer om het anticiperen en het kennen van de moves van de verschillende personages. Als je dit niet kunt aflezen dan haken spelers al snel af. Samen met deze verbetering bevat de game nu ook een indicator of een speler op een WiFi netwerk zit. Wat wel betekent dat je als speler zeker je console met een netwerkkabel aan het internet wilt hangen.

Het juiste moment voor een opfrisbeurt

Naast de eerder genoemde grote aanpassingen zit het vierde seizoen bomvol met kleine verbeteringen en toevoegingen. Zo heeft elke vechter een nieuwe move gekregen en is de gehele balans overhoop gegooid. Zo zijn er vooral aanpassingen gemaakt om de vechters iets sterker aan te laten voelen. Hierdoor zul je in veel gevallen net één of meer keren vaker je tegenstander moeten raken om ze KO te laten gaan. Maar daarnaast lijken ook de problemen uit het vorige seizoen te zijn verholpen en zijn de vechters die voor veel problemen zorgden flink generfed. De algemene reacties zijn positief en dit wil je zien bij een vechtgame die vooral om de community draait. En die zijn de ontwikkelaars zeker niet vergeten met deze update. Het ranking systeem is ook aangepast waardoor je ranking nu anders wordt berekend. Je kunt een nieuwe rank bereiken als je de max al had bereikt en je hebt bovendien een hoop extra manieren, naast je rank, om te laten zien hoe goed jij bent als speler. Zo heb je nu meer mogelijkheden om je naamkaartje en je levensbalk cosmetisch aan te passen. Al met al is dit wat je wilt zien in een update als deze.

Hiermee komt de lancering van het vierde seizoen op het juiste moment. Met nieuwe personages en een verbeterd online gedeelte zijn er genoeg redenen om de spelers die zijn afgehaakt weer terug te laten keren naar Tekken 7. De fouten van het vorige seizoen lijken voor het grootste deel te zijn verholpen. Deze aanpassingen zorgen er ook voor dat de game weer leuk is om te ontdekken als je Tekken 7 voor het eerst oppakt. De spelers die de game al jaren spelen, zullen de game weer opnieuw moeten ontdekken en kom jij niet meteen terecht tussen spelers die al jaren hun tactieken hebben weten te perfectioneren. De game bevat na 3 jaar ontwikkeling bovendien een bak aan content, zowel online als offline. Het vierde seizoen in combinatie met de aanschaf van de game zijn de helft van een nieuwe Playstation 5 titel, dus waar wacht je nog op!

Origineel artikel gepubliceerd op: www.evilgamerz.com