Het genre manga en anime begint in Europa een steeds grotere fanbase te krijgen en hierdoor wordt het ook steeds interessanter voor ontwikkelaren om hier games uit te brengen die gebaseerd zijn op deze series. Zo hebben we al met de Dragonball, Naruto en Pokemon games te maken gehad, maar er komen er steeds meer games van series uit waar de meeste mensen nooit van gehoord hebben. Zo ook de game die je niet in één adem kunt uitspreken One Piece Unlimited Cruis 2 Awakening of a Hero. Het vervolg op het eerste deel wat niet zolang geleden hier nog uitkwam. De recensies van het voorgaande deel waren niet zo denderend en dit geeft al weinig hoop voor het tweede deel. Ik was in ieder geval niet bekend met deze serie en het zag er in ieder geval uit alsof de game een mix was van zelda met enkele rpg elementen. Wat natuurlijk een goed teken zou kunnen zijn!

Piraten, vreemde wezens en heel veel zand

In One Piece Unlimited 2 heb jij de beschikking over een groep van 12 personages. Luffy D. Monkey is de kapitein van het schip en heeft de leiding over deze vreemde groep piraten lid van de Straw Hat Pirates. Op het begin offert Gabri zichzelf op en jij komt erachter dat hij niet dood is, maar verandert is in een vreemde blauwe bal. Jij komt terecht op een vreemd eiland waar jij op zoek moet gaan om je vriend weer beter te krijgen. Op zich genoeg verhaal om je bezig te houden en is er zeker geen kennis voor nodig omtrent de animé serie, maar het maakt het zeker wel leuker als jij iedereen kent. Zo heeft elk personage zijn eigen voor en nadelen en dit moet je als je ze niet kent eerst eens uitvinden wat welk personage nou eigenlijk doet. Maar als jij dat eenmaal een beetje hebt uitgevogeld en klaar bent om op onderzoek uit te gaan kan je meteen beginnen om je vriend beter te maken.

En hier merk je meteen de grote overeenkomst met Zelda. Jij bevindt je op een 3D eiland waarover jij je heen kunt bewegen. Je loopt dan met één personage rond die je kan kiezen en wisselen op elk moment dat je wilt en je moet dan spullen verzamelen en vijanden verslaan. Maar helaas valt deze game op elk vlak waar Zelda goed op scoort tegen en dit is wel een grote teleurstelling. Zo is het rondlopen erg houterig en werkt de camera geregeld niet lekker mee. Het vechtsysteem is op het begin enorm simpel. Je zult namelijk alleen maar op de A knop moeten drukken om zo een aanval uit te voeren. Het wordt gelukkig verderop in de game wel beter omdat je naar mate je vaker de aanval hebt gebruikt, de aanval stijgt in level. Zo kan je diverse nieuwe aanvallen unlocken en veel meer actie op je beeld toveren. Maar het zal niet veel meer worden dan hooguit op de A knop drukken of af en toe zwaaien met de controller. Gelukkig is er veel variatie door de grote groep waarmee je speelt en kijk je niet de gehele game tegen dezelfde aanvallen aan. Ook de puzzelelementen in deze game vallen zwaar tegen. Zo zal je hooguit sommige voorwerpen moeten vinden om verder te komen en zal je af en toe punten moeten gebruiken om obstakels te overkomen. Er is gelukkig wel een grote hoeveelheid aan items in deze game aanwezig. Zo kan je van appels tot en met stukken ijzer verzamelen. De items kunnen je ook helpen met het weer beter krijgen van Gabri door ze om te zetten naar Gabri Points. Ook zou je met een pikhouweel, een vangnet voor insecten en een hengel aan de slag kunnen gaan. Wat zeker leuk gedaan is.

Kaal en lelijk

Dat al deze punten minder goed uitgewerkt zijn zorgt eigenlijk niet voor dat het een heel erg slechte game is. Alles is een beetje middelmatig en alle losse onderdelen zijn in diverse andere games beter uitgewerkt. Maar het onderdeel waardoor deze game gewoon niet meer leuk is om te spelen is de sfeer en grafische kant van deze kant. De Wii kan opzich nog best wel nette graphics neerzetten, maar bij deze game gaan we terug naar de Playstation 1 en dit is gewoon niet meer om aan te zien. De landschappen zijn kaal, hoekig en bevat geen enkele decoratie. Als het decoratie is dan betekent dat meteen dat het een voorwerp is waar je iets mee kan doen. Bovendien hebben ze ervoor gekozen om een groot deel in een woestijn af te laten spelen waardoor alles geel en grauw is. Ook de filmpjes zijn niet van erg goede kwaliteit en dit is ook wel erg jammer. De ervaring van deze game zou vele malen beter zijn als je ook naar iets moois kon kijken. De soundtrack van deze game is gelukkig goed en degelijk, want er komen ook deuntjes terug uit de serie. Ook is het leuk voor de fans dat de originele Japanse stemmen aanwezig zijn in deze game.

Een pluspunt is dat er ook een multiplayer aanwezig is zodat je tegen elkaar kunt spelen. Als je zelfs deel één hebt kan je de personages uit dat deel overzetten naar deze versie zodat je ook met deze kunt spelen. Op zich leuk dat het er in zit, maar zeker geen reden om deze game te kopen.

Concluderend kunnen we zeggen dat One Piece Unlimited Cruise 2 weinig heeft geleerd van de minpunten van zijn voorganger en wederom dezelfde fouten maakt. Zo zijn diverse onderdelen magertjes uitgewerkt en werken de meeste onderdelen net niet goed genoeg. Maar het grootste nadeel aan deze game zijn toch wel de graphics. De wereld ziet er erg kaal uit en er is weinig moois om naar te kijken. Een game die mogelijk alleen door de fans leuk gevonden kan worden want deze zullen veel meer herkennen en sneller een binding hebben met de personages.