Er zijn maar een klein aantal anime en manga series die ook hun weg vinden naar het westen. Naast Naruto, Dragonball en Pokemon hebben we One Piece. Een vreemde serie die het grote publiek nog niet heeft bereikt, mogelijk door de gekke avonturen rondom een groep piraten. Met gek bedoel ik eigenlijk knettergek, want deze gehele serie heeft een groep unieke personages met elk bijzondere krachten. Deze gekkigheid komt natuurlijk allemaal terug in de One Piece games. De vorige One Piece games waren niet altijd even goed, maar ze waren zeker degelijk. Met deze gedachten begon ik aan het vreemde avontuur dat One Piece: Pirate Warriors heet.

Luffy en zijn vrienden

One Piece: Pirate Warriors pakt delen uit de serie en plaatst deze achter elkaar, we hebben hier dus niet te maken met de meest uitgebreide One Piece verzameling. Maar ze hebben wel de meest interessante momenten gekozen om zo zowel voor de fan als nieuweling een interessante verhaal modus te geven. Deze Main Log zul jij eerst voor een deel moeten doorspelen om de andere modi vrij te spelen, maar daar later meer over. De Main Log speel je voor het grootste deel met onze rubberachtige held Luffy en enkele keren zul je ander personages onder je knoppen krijgen. One Piece: Pirate Warriors is het beste te vergelijken met Dynasty Warriors, een ram zo veel en zo vaak mogelijk op een knop om honderden vijanden omver te schoppen game. Maar dit is niet het enige wat je in deze game doet. De hack & slash actie wordt afgewisseld met platform en puzzel elementen. De balans is hier enorm goed gedaan en alles gaat naadloos over in elkaar waardoor dit voor een erg aangename ervaring zorgt. Het vecht gedeelte is redelijk simpel gehouden en je moet hier weinig uitdaging verwachten, de AI is hier om te huilen met uitzondering van enkele eindbazen. Maar dit wordt voor een groot gedeelte opgevangen door het aantal vijanden en de snelheid waarin jij vijanden moet verslaan. Het gaat hier dus niet om overleven, maar effectief spelen. De enkele keren dat je dan game-over gaat, komt dit door een teamlid die door de AI wordt bestuurd. Deze medestanders weten maar één modus en dat is aanvallen. Ze zullen dus niet voorzichtiger gaan spelen als ze bijna het loodje leggen. Elk personage heeft andere combinaties en andere aanvallen, waarmee ze allemaal anders spelen. Luffy is toch wel de makkelijkste om mee te spelen, maar de andere karakters hebben ook hun voordelen, met name als jij er meer tijd insteekt.

De platform en puzzel elementen bestaan uit een enorme diversiteit aan quick time events. Dit lijkt op het eerste gezicht erg saai, maar elke missie komt er een nieuwe move vrij. Hierdoor zul je verder in het spel een groot aantal diverse quick time events achter elkaar moeten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de actie de gehele tijd van het beeld afknalt. Hier is wederom de moeilijkheid ver te zoeken, want wanneer jij ergens mist of op de verkeerde knop drukt, wordt je terug gezet naar het laatste platform. Maar dit betekent niet dat we met een korte game te maken hebben. Elke episode kan wel tot een uur duren en met 16 episodes is dat flink wat content. Maar eenmaal de Main Log doorspelen laat je niet alles zien, je kunt in de Another Log modus met andere karakters extra verhaallijnen spelen. Niet elk karakter heeft evenveel extra episodes, maar dit verlengt de game wederom een flink aantal uurtjes.

Het verzamelen van gebieden en munten

Tijdens de Main Log zul je te maken krijgen met missies waarbij jij diverse gebieden moet veroveren om zo uiteindelijk de eindbaas te verslaan. Deze missies kunnen ook in coop gespeeld worden zowel offline als online. Ik had liever een versus modus gezien waarbij mensen tegen elkaar strijden, want nu gaat het alleen maar om zo snel mogelijk het eind te halen. Door het ontbreken van enige uitdagingen ben je hier snel op uitgekeken. Het enige wat deze modus interessant maakt zijn het verzamelen van munten. Deze munten geven je extra boosts op aanval, verdediging en leven gebied. Tijdens deze gevechten zul je karakters omhoog levellen om ze zo sterker te maken. Met elke keer nieuwe aanvallen als gevolg.

De presentatie van dit alles is erg netjes. De gehele game heeft een cell shaded stijltje meegekregen om de manga te benaderen. Dit werkt erg goed met name bij de karakters en filmpjes, deze zien er erg leuk uit en de animaties zijn van hoge kwaliteit. De omgevingen willen nog wel eens verschillen, sommige zien er goed uit, andere missen net wat detail. Maar de actie knalt hier lekker van het scherm af. De gehele game heeft de Japanse stemmen meegekregen en er zijn dus geen Engelse stemmen, dit zal voor de één een gemis zijn en de ander niet veel uitmaken. De soundtrack is degelijk, maar doet weinig spannends.

One Piece: Pirate Warriors is een erg leuke simpele game, waar je elke dag een uurtje in kunt steken en elke keer weer zal de game leuk en divers zijn. Maar het ontbreken aan een goede AI maakt van deze game op bepaalde momenten een sleur en zal voor sommige de speelduur aanzienlijk verminderen. Maar toch weet de game je vast te houden, ziet het er erg goed uit en kun je dit alles met een vriend zowel op de bank als online spelen. Kortom geen ultieme topper, maar een gewoon goede game, de beste als het aankomt op One Piece games.