Mortal Kombat is terug! Worden we daar blij van?

De nieuwe Mortal Kombat is de heilige graal voor de fans. Alle vechters uit de voorgaande delen zijn beschikbaar, er zijn nieuwe spel modi en het ziet er goed uit. Kortom: In elk geval feest voor de fans. Maar zijn gewone gamers even blij als ze dit spel spelen?

Aan de ene kant wel. De arcade en versus modes zijn gewoon goed, want een lekker robbertje knokken in het Mortal Kombat universum, met alle grove vechtersbazen en de brute fatalities is gewoon leuk. De gameplay is goed, het ziet er mooi uit en de sound klopt ook. Kortom, feest!

Helaas geldt dit voor de andere spel modi niet. Bijvoorbeeld de nieuwe modus Motor Kombat. Dit is slechter dan slecht. Je kunt nu tegen elkaar racen op motors, in het MK universum. Helaas werkt het racen voor geen meter, het is net of je hartstikke dronken over de weg rijdt, terwijl je ondertussen voor al die andere hersenloze rijdertjes probeert te blijven. De gameplay werkt niet en het is helemaal niet leuk, zelfs in de multiplayer valt er weinig te beleven. Duidelijk geval van een gemiste kans.

Dan de Konquest mode, bekend uit Mortal Kombat Deception. Dit is een Third-Person Action Adventure die vooral draait om gevechten. Deze zijn erg leuk, helaas is de aankleding eromheen wat magertjes. Een soort van God of War, alleen dan veel en veel slechter en saaier. Je loopt in een lineaire wereld, ramt af en toe wat poppetjes (met gemak) tegen de grond, werkt een (af gestolen) puzzeltje af, en doet weer een gevecht. Niet echt fantastisch dus, en omdat het verhaal ook niet boeit en de speelduur van dit avontuur aan de korte kant is (ongeveer 5 uur) voegt ook deze extra spelmodus niet echt veel waarde toe, tenzij je alle extra’s wilt unlocken, want daarvoor moet je deze modus echt spelen.

Het komt er dus op neer dat de gewone arcade en versus gevechten erg leuk zijn, en dat de andere modi er wat suf en saai bij hangen. Gelukkig is dit geen groot probleem, want met de arcade / versus mode ben je echt heel wat uurtjes multi en single player zoet. En omdat de sound en graphics goed verzorgd zijn, en de fatalities weer heerlijk bloederig, is deze game voor de echte beat em up fans en MK verslaafden een verplichte aankoop. De rest kan deze titel beter lekker laten liggen en Soul Calibur III kopen.

Voor de echte fans en MK verslaafden is dit een toffe aankoop, maar voor de rest van de wereld niet leuk genoeg om de aanschaf te rechtvaardigen.